Sunday, December 18, 2011

Tuesday, September 27, 2011

raya punya hal

entah la.. raya kali nih menjadi tak sihat la pulak.. apa masalah ek??? memula anak2 mama demam.. pastu berjangkit ke mama. 2 minggu on off keje.. huhuh.. moga terhapus dosa2 kecik mama... amiiin.. 


tp masalahnya, apa sakit mama nih?? almost 3wks dh nih mama mcm sakit, mcm sihat... last check, suspect denggi.. tp alhmdllh tak, just kurang air.. doakan mama sihat2 yer anak2.. & yg pastinya mama selalu doakan anak2 mama sentiasa sihat xsplashly anak mama yg besa... heheh  tklah.. abahlah. semoga sihat2 selalu yer...


jemputan hari raya pun tk dpt nk dtg sume.. kepala suda pusing maaa..
apapun hari nih hari terakhir aidilfitri 1432H.. 


selamat datang zulkaedah..



Monday, September 5, 2011

salam aidilfitri

assalamualaikum...
cepat jer masa berlalu... kejap jer rasanya cuti raya nih.. nk cuti lg!!!!


penat pon masih tak ilang..


npe tah syahmi tknk langsung ngan org lain.. alahai.. penatnya mama...


apapon raya kali nih enjoy jer.. sbb dpt pakai baju sama.. nnt mama update gambar raya k...


daaa


********************




patut dh ada dh gambar kat kedai tp bujang mama tidoq.. terpaksa batalkan hasrat.. takpe la, len kali.. insy.


*gambar kami yg dh diupdate... 

Saturday, August 20, 2011

salam takziah...

ari nih dapat berita yg member sekolah (pngkat adik2) meninggal dunia. agak terkejut jugak, bukan apa, mmg baru teringatkan dia 2/3 ari nih.... smoga muzamil esmaon di tempatkan dalam golongan org2 yg beriman & dirahmati Allah.

Friday, August 19, 2011

cak!

erhm.. lama dh tak update.. cm biasa la maleh tahap gaban. sekali sekala update pon dh kira ok la kan??? nenek dorg baru je kol td. agak seminggu jgk la mama tak kol. Mcm biasa la nenek bgtau tahap kesihatannya... & citer pasai raya2 nih kang... 


Semenjak puasa nih mama mmg rajin sgt memasak... heheh. Tah dtg kuasa apa & dr mana tah.. alhamdulillah.. dpt la abah & anak2 makan sedap2.. (hiii, sedap ker???)  Dah doploh ari berposa nih baru 3x je bli kat pasar. 
1. ble nk balik ke phg, mkn k ep ci. 
2. sbb baru balik dr pahang, beriani kambing
3. smlm la, abah teringin sgt nak makan lemang (dh raya dulu, heheh) tp mama still masak express (nasi + goreng2 jer..)


Bercerite pasai masak2 nih, mama dah berkobar2 nk masak tuk ari raya... Tp dh agak agak dh nenek dorg tak bape nak pecaye, hahaha... Kena masak depan nenek jugak.. Huhuh. Konon nak la prepare dr rumah.....
Mama pon dh plan nk uat kuih raya & kek. Harap2nya tak la tinggal angan2 je ek.... heheheh


Psssst: Malam td uat puding telur... mesti ptg kang Syafi yang rasmikan... = )



Sunday, July 31, 2011

men air lagi... layan..

 dah 2x janji ngan syaza nak mandi swimming pool.. last wik dh tak jadi. sabtu pulak hujan. terpaksa jugak pegi hari ahad. w/pun esoknya nak puasa.. ikutkan jgk la. 


takde feel pon nak mandi. just nk layan si kecik 2 org tu. lama dh tak mandi. nampak sgt skill syaza dh menurun.. sian dia, lemas. mama ingatkan dia ok jer.. hmmm.. lepas tu dia trus tanak mandi. terkejut la tu... 


adik2nya yg seronok main air.............. 













Wednesday, July 27, 2011

family day unit sumber manusia.... i like..

Agak payah jugak nak mengatur kami2 ini untuk kuar bersama2 di ujung minggu.. try jgk & alhamdulillah berjaya.. mama cm best jer nk ajak kengkawan balik kuala selangor. dpt gak tunjuk kat dorg tempat mama membesar & menakal masa sewaktu masa dolu.. heheheh...

plan tmpt, plan xtvt, collect duit, bli adiah, dan jumpa di sana!!! plan asal kami akan bermalam kat kuala selangor tp memandangkan makin nak dekat timenya, makin berkurang pulak orang.. so, hidup perlu diteruskan... maka, program pon berjalanlah jugak... alhamdullilah, semuanya berjalan dengan lancar.. caiyok2 pada semua kengkawan sbb bg kerjasama yg baik....... = )

Agenda :
10.00 berkumpul kat Klang Parade. Bowling time. Tah bpe tawon mama tak main bowling nih. Skill tu mmg  takdelah. Main hantam saje & jgn jeles ek tgk result nih.. hehheh


 tu dia gaya seorg mama.. hakhak.. bola terlast tu...

 layan gambar kengkawan...




 syaza pon tumpang sekaki



 syafi yg comot.. wek!





ngan kak ani




 juara 


 ke-3






 n0.2



 grup terhebat... no.4 heheh

gamba last sebelum kuar bowling... idup sm.. ngeh..ngeh..





Lepas main penat2 tu, isi perut kat futkod kt situ jer.. makan ala kadar je la sbb mlm kang kan nak melantak sifuddddd.... mama, cm biasa la, kna menjaga bujang sorg nih dulu.. layan gambar la eh..


 Lebih kurang kol 1.30 gerak trus ke kuala selangor. Naik trem ke bukit malawati.. yabedabedu.. syaza la yg ckp tu sbb every tem balik kuala, agenda wajib dia naik trem ngan abah & syafi... hmmm..

sambung lain lah.. daaa